specificaties

Technische specificaties

Op dit moment heeft JMB Aqua Light 6 verschillende lengtes led verlichting in haar assortiment, t.w.;

Van de lengtes 30, 60, 90 en 120CM is in REEF Bright, nu ook een 3W High Power LED uitvoering beschikbaar, deze zijn speciaal ontwikkeld voor de zeewater aquaria waarin LPS en SPS worden gehouden, zodat deze ook op een grotere diepte in het aquarium - dieper dan b.v. 60-70 CM, kunnen worden gehouden. De 3W LED's worden tot maximaal 2,5W belast, de wattages van de lengtes is dan als volgt;

Wij hopen hiermee de zeewater aquaria hobbyisten een extra stukje service te hebben geboden bij het succesvol houden van de LPS en SPS op grotere diepte in het aquarium (het ene koraal heeft meer behoefte aan licht dan het andere, dus hier is uitgegaan van een gemiddelde en niet van een specifiek koraal en/of koralen!

Sinds kort heeft JMB Aqua Light haar LED programma uitgebreid met de JMB Aqua Led - SMB - en wel met de onderstaande lengtes……..

Deze komen in de biotoop pakketten Amazon, Community en African Cichlids, e.e.a. ter vergemakkelijking van de de keuze…..

Wij hopen hier de hobbyist een plezier mee te doen, zodat naast de reeds populaire high power led, er nu ook een JMB RGB led verkrijgbaar is.

 

DOWNLOAD WINDOWS SOFTWARE MULTI CONTROLLER

 

Aansluit overzicht LED i.c.m. CONTROLLER en ADAPTER

 

 

JMB IP68 Aquarium Led Bars
De led bars zijn uitgevoerd in een aluminium profiel, welke bestand zijn tegen de invloeden van zout water. De aluminium "U" profielen waarin de "Epistar" 1W High Power Leds zijn verwerkt heeft een afmeting van slechts ca. 25 mm breed en ca.15 mm hoog, zodat deze led bars uitermate geschikt zijn om in een lichtkap in te bouwen. De leds worden handwarm en hebben geen koeling nodig, dus maken geen overbodig lawaai. Door de moderne strakke vormgeving, kunnen deze led bars ook boven een open aquarium worden opgehangen, dus het zijn z.g.n. "multi purpose" Aqua Leds. Natuurlijk zijn deze led bars voorzien van het predikaat IP68, dus waterdicht.

 

Aluminium profiel waarin de Epistar leds zijn gehuisvest.
De levensduur wordt vanuit de fabriek geschat op rond de 50.000 brand uren, zowaar niet gering en geven daarom ook een periode van 24 maanden fabrieksgarantie.

Standaard worden de led bars geleverd met witte en blauwe/rode leds, afhankelijk van het te verlichten biotoop. De standaard Kelvin waarde van de witte leds is 12.000-14.000K, de standaard waarde van de blauwe leds is 470-480Nm en van de rode leds 680-690Nm. De witte leds geven om en nabij de 100-105 Lumen, de blauwe en rode leds tussen de 45-50 Lumen.

 

JMB IP68 Leds in de kleuren wit, blauw en rood.
Blauwe leds en rode leds zijn nodig om o.a. de planten te laten groeien, de fotosynthese op gang te brengen, etc. en een combinatie van deze twee kleuren zorgen voor de verschillende beoogde effecten in de aquaria met de verschillende biotopen.

De led bars zijn afhankelijk van het beoogde doel, te verkrijgen in combinaties als 1w/0b (alle leds wit) of 0w/1b (alle leds blauw) of 1w/1b (om en om 1 witte en 1 blauwe led) etc., etc. en natuurlijk geldt dit ook voor de kleur rood.

Tevens zijn er voor de kleur wit verschillende Kelvin waardes te krijgen, zoals b.v 3.000-4.500K (warm wit) of 6.000-8.000K (daglicht), etc., etc. alle combinaties zijn afhankelijk van het biotoop dat dient te worden nagebootst.

Ter vergemakkelijking van de keuze, heeft JMB Aqua Led, op basis van de ervaringen van de laatste jaren met dit type led verlichting, pakketten samengesteld, die speciaal toe gericht zijn op het biotoop dat U voor ogen heeft! Is Uw biotoop niet vertegenwoordigd? uit de "hoofd biotopen" is elk ander biotoop nauwkeurig samen te stellen, zodat ook U (en niet te vergeten Uw vissen) optimaal kunnen genieten van de juiste lichtkeuze !!)

  1. REEF (samen gesteld zeewater licht, ook voor Uw harde koralen !!)
  2. AMAZON (samen gesteld voor het ie wat diffuse licht van de Amazone)
  3. AFRICA CICHLIDS (samen gesteld voor o.a. branding bewoners, maar ook vrijzwemmers en aufwuchs eters)
  4. COMMUNITY (samen gesteld voor de combinatie van plantengroei en optimaal uitlichten van de vissen)

 

Kleurschaal met Kelvin waardes.

 

Onderstaand een overzicht van de verschillende led bars en de prestaties daarvan;

De JMB IP68 led bars geven een ongekend hoge opbrengst aan licht voor het aquarium, door de ervaring die wij in de laatste hebben opgedaan, kunnen we gerust stellen, dat de kwaliteit/prijsverhouding subliem is, getuige de vele tevreden gebruikers.

Het jaarlijks of periodiek vervangen van TL's is hiermee ten einde gekomen (scheelt 6 a 7x TL's vervangen op de levensduur van de leds) maar ook de besparing aan energie consumptie is enorm! soms tot wel 80%

JMB Aqua Light heeft een eenvoudige, maar wel zeer doeltreffende LED Controller laten ontwikkelen, welke o.a. een sun-up, sun-down en maanlicht simulatie, vol automatisch, voor U kan uitvoeren......., wat een gemak !!!!

 

Garantie; op alle snoeren 3 maanden, op randapparaten
12 maanden en op de led bars (excl. snoer) 24 maanden.

Download hier de PDF instructie voor de Dimmer

 

Klik hier voor de instructie video

 

Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, U kunt ons altijd contacten via de mail info@jmbaqualight.nl of telefonisch op 06 - 419 76 125.

JMB Aqua Light